Одним з ключових аспектів підготовки до весілля є організація банкету. Подбати про місце його проведення слід заздалегідь, бажано за 2-3 місяці до самого заходу, особливо якщо ваше весілля заплановане на літо або початок осені. Це час весільного сезону, і якщо ви не поторопитеся, багато ресторанів і залів можуть виявитися вже зайнятими.
Як вибрати місце для весільного банкету? Можливо, у вас є улюблений ресторан, де ви мрієте відсвяткувати цю подію. Однак перед тим, як зробити замовлення, важливо врахувати, чи підходить заклад за кількістю гостей, чи є в ньому кондиціонер, місце для танців, можливість розмістити музичний ансамбль, а також як справи з паркуванням і іншими нюансами. Ці моменти варто враховувати навіть якщо ви тільки починаєте шукати підходяще місце. Якщо всі умови вас влаштовують, можна обговорити з адміністратором весільне меню, хто буде постачати продукти, вино і шампанське, а також можливість замовити весільний торт.
Метрдотель покаже вам банкетний зал, і ви зможете вибрати розташування столів. Зазвичай їх розставляють у вигляді прямокутника або літери «П», але можливі й інші варіанти. Бажано передбачити окремий стіл для весільного торта.
При виборі весільного меню враховуйте час року, коли проходить ваше торжество. Літом навряд чи гості будуть раді безлічі гарячих страв, а от холодні закуски і салати, як рибні, так і м'ясні, будуть як не можна до речі. Якщо ви все ж хочете подати гаряче, краще замовити його в загальному форматі, оскільки до моменту подачі багато гостей можуть вже наїстися. У будь-якому випадку меню повинно бути різноманітним, особливо якщо у вас багато запрошених і свято триває кілька годин.
Послідовність і час подачі страв також обговорюються заздалегідь з метрдотелем. Якщо серед ваших гостей будуть діти, варто обговорити з ним спеціальне дитяче меню.
Розміщенню гостей приділяється особлива увага. Зазвичай наречений з нареченою, їхні батьки та свідки сидять окремо. Щоб зручно розмістити інших гостей, корисно замовити картки з іменами і розмістити їх біля кожної тарілки, щоб кожен міг легко знайти своє місце.
Професійний ведучий подбає про те, щоб ваші гості не нудьгували, підготує цікаву програму і оригінальні тости. До речі, ви вже подумали про напої? Зазвичай шампанське п'ють тільки на початку банкету і опівночі, коли за традицією з нареченої знімають фату. Протягом свята перевага надається вину і міцним напоям, таким як горілка або коньяк. Якщо алкоголь надаєте ви, а не ресторан, потрібно розрахувати, скільки вам знадобиться, виходячи з числа запрошених. Зазвичай на 10 осіб купують 2-3 пляшки шампанського, 3-4 пляшки міцних напоїв і стільки ж вина. Звісно, якщо ви знаєте уподобання ваших гостей, ця кількість може бути скоригована.
Отже, всі деталі враховані, і ми бажаємо вам, щоб ваше найважливіше свято пройшло на ура!