Весілля. Святковий етикет.

Організація весілля

Ви коли-небудь відчували незручність за святковим столом, де безліч приладів може заплутати? Пора розібратися з різноманіттям столових приладь. Під час трапези ніж тримають у правій руці, а виделку — в лівій, при цьому ручки приладів затискаються долонями. Кожна страва має свої правила подачі та вживання. Ось деякі з них: 1. Бутерброди беруть руками з загальної тарілки. 2. Нарізані ковбаси викладають на тарілку за допомогою виделки і їдять ножем і виделкою. 3. Сир беруть виделкою. 4. Рибу відрізають на шматочки ножем і їдять за допомогою виделки. 5. Масло намазують на хліб спеціальним ножем. 6. Страви з цілого м'яса та птиці їдять за допомогою столових приладів, тоді як рубане м'ясо (котлети, биточки, тефтелі тощо) можна їсти тільки виделкою, не нарізаючи. 7. Салати подаються як гарнір і їдяться виделкою. 8. Картоплю, овочі та макарони розбивають на дрібні шматочки виделкою, не нарізаючи. 9. Десерт їдять за допомогою десертної ложки. 10. Фрукти вживають з фруктовим ножем і виделкою. Яблука та груші очищають від шкірки, потім нарізають дольками. 11. Якщо вам подали національну страву, і ви не знаєте, як її їсти, запитайте у господині або подивіться, як роблять інші. 12. Після закінчення трапези ніж і виделку кладуть на тарілку паралельно, а не хрест-навхрест.