Для приготування вам знадобляться: 4 кг борошна, 2 літри молока, 100 г дріжджів, 6 яєць, 1 склянка рослинної олії, 2 столові ложки цукру та 1 чайна ложка солі. Почніть з розчинення дріжджів у теплому молоці з додаванням цукру та кількох ложок борошна до отримання консистенції густої сметани. Потім посипте зверху невеликим шаром борошна, накрийте рушником і поставте в тепле місце. Коли опара підніметься, додайте жовтки, борошно, сіль і ретельно замісіть тісто, поки воно не почне відходити від рук. Після цього влийте рослинну олію, знову перемісіть і залиште в теплі. Коли тісто підійде, ще раз його перемішайте (чим довше будете місити, тим краще) і дайте йому піднятися знову. В залежності від розміру форми, приготуйте один або кілька караваїв. Тісто для каравая розділіть на три-чотири частини, кожну з яких скатайте в довгий валик і заплетіть у косу. З'єднайте кінці, щоб сформувати кільце, і помістіть у змащену форму, залишивши підходити. Щоб каравай набув блискучого вигляду, змастіть його двічі збитим білком і випікайте в розігрітій духовці (210-220°C) близько 1 години. Якщо під час випікання на караваї з'являться тріщини, змащуйте їх білком.